YLI 50€ TILAUKSILLE ILMAINEN TOIMITUS  //  NOUTO MYYMÄLÄSTÄ 0€

Kaarna Living

Käsämä Cosmetics

Noin 120 000 vuotta sitten Veiksel- niminen, edellinen jääkautemme alkoi työntää jäätiköitä Pohjois-Euroopan yli etelään, myös Suomen nykyisen alueen yli. Jääkauden aikana kymmenien tuhansien vuosien kuluessa jäätiköt välillä supistuivat, välillä laajenivat, ulottuen eteläisimmillään nykyisen Saksan keskiosiin saakka.

Kun jäätikkö oli supistumisvaiheessa, sulamisvedet kuljettivat mukanaan jään erittäin hienoksi jauhamaa maa- ja kiviainesta, jotka lopulta päätyivät kasaantumiksi jäätikön kulloisenkin reunan kohdalle.

Jääkauden lopusta saakka (n. 20 000 vuotta sitten) nämä ainekset, mukaan lukien puhdas savi, ovat maanneet tuhansia vuosia piilossa Karjalan myyttisissä metsissä ja rehevillä soilla imien itseensä koskemattoman luonnon ainutlaatuista puhtautta.

Näistä Karjalan metsistä kumpuaa myös henki, joka sai aikaan karjalaisen kansantaruston, Kalevalana tunnetun kansalliseepoksemme 1800-luvun alussa. Puhtaan Käsämä-saven alkuperä on täsmälleen sama.

Saven ainutlaatuiset ominaisuudet ovat olleet edistyneiden yhteisöjen tiedossa jo vuosituhansia. Sen lukuisat käyttökohteet käsittävät rakennusmateriaalin, ruukkujen, astioiden, ja kosmetiikan laajan kirjon.

Karjalaisen karpalo- ja tyrniuutteen rikastamana Käsämä-savi tuo tuulahduksen luonnon hienointa parannusvoimaa myös maailman urbaanien metropolien kansalaisten saataville.

Ostoskorisi on tyhjä