SUOMALAINEN KESTÄVÄN ELÄMÄNTYYLIN VERKKOKAUPPA  ///  YLI 60 €:n TILAUKSET TAI NOUTO MYYMÄLÄSTÄ (Lauttasaarentie 3, Helsinki) 0 €

KAIKKI VERKKOKAUPAN TUOTTEET LÖYTYVÄT MYYMÄLÄSTÄ

Kaarna Living

Minimal Haven by Kaarna Living

Minimal Haven on kokoelma minimalistisia kierrätyskullasta Suomessa valmistettuja koruja. Jokaisesta korusta lahjoitamme 10 € eri tarkoitukseen. Halusimme luoda jotain monella tavalla kaunista, ajatonta ja kestävää samalla auttaen niin ihmisiä kuin luontoa.

Tiesitkö, että vain 0,000001 prosenttia saadusta malmista on kultaa? Loput maa-aineksesta hylätään, usein kippaamalla suoraan luonnon vesistöihin. Joka 42 sekunti kullan louhiminen tuottaa jätettä Eiffel-tornin painon verran. Alle 5 päivässä koko Pariisi voitaisiin peittää jätetorneilla. Louhosten huonot toimintatavat aiheuttavat 20 tonnia myrkkypäästöjä joka vuosi. Nämä myrkkypäästöt johtuvat mm. syanidista ja muista myrkyllisistä kemikaaleista, joita käytetään rikastusprosessissa. Kaikki nämä myrkyt jäävät jälkeen, kun kulta on saatu eroteltua malmista.

Markkinat ovat täynnä rihkamakoruja, jotka menevät pilalle ensimmäisen suihkun jälkeen. Halusimme korujen materiaaliksi jotain todella kestävää ja ekologista. Siksi valitsimme kierrätyskullan. Suomessa valmistettu kierrätyskultainen koru on eettinen ja ekologinen sijoitus.

Maailman merien päivänä lanseerasimme Circle-rannekorun.

Ostoskorisi on tyhjä