YLI 50 € TILAUKSILLE TOIMITUS 0 €   //   NOUTO MYYMÄLÄSTÄ 0 €

Kaarna Living

SERA HELSINKI on syntynyt rakkaudesta käsitöihin ja designiin. He tarjoavat puhtaista luonnon raaka-aineista käsin valmistettuja villamattoja ja puuvillapyyhkeitä. Tuotteet valmistetaan Etiopiassa – SERA on amharaa ja tarkoittaa työtä. Tuotteissa yhdistyvät suomalainen suunnittelu ja satoja vuosia vanhat etiopialaiset käsityöperinteet.

Tuotteet ovat eettisiä. Varmistamme hyvän palkan ja tasa-arvoisen elämän niiden valmistajille. Voimaannutamme kaikista haavoittuvaisimpia etiopialaisia ryhmiä, sokeita ja yksinhuoltajaäitejä. Erityisesti vammaisten asema Etiopiassa on lohduton - suurin osa päätyy kaduille kerjäämään. Koulutamme ja työllistämme vammaisia artesaaneja Addis Abebassa. Kaikki valmistusvaiheet tehdään käsityönä, jotta työpaikkoja luodaan mahdollisimman paljon. Teemme yhteistyötä etiopialaisten vammaisjärjestöjen lisäksi Abiliksen ja Kynnys ry:n kanssa. Tällä hetkellä mattojamme valmistaa 20 näkevää ja 30 sokeaa artesaania.

Tuotteemme ovat ekologisia. Matoissamme käytetty villa on peräisin pienten maanviljelijäperheiden lampaista Etiopian vuoristoisissa pohjoisosissa. Perheiden äidit tuottavat villasta lankaa käsityönä. Villaa ei missään vaiheessa värjätä tai käsitellä kemiallisesti - se on puhdas luonnontuote. Etiopian pohjoisosissa Kombolchassa on käynnissä projekti, joka kouluttaa ja työllistää 50 yksinhuoltajaäitiä langanvalmistukseen.

Ostoskorisi on tyhjä